Ti-am zis eu?!

Ti-am zis despre alegeri

Ce faci atunci cand cineva apropiat tie face o alegere cu care nu esti de acord, mai ales daca rezultatele sunt altele decat cele scontate?

Te grabesti sa-i semnalezi ca „ti-am zis eu ?!”, cu un aer de indignare si priviri pline de repros?  I(t)i spui ca merita ce i s-a intamplat pentru ca s-a incapatanat sa nu „asculte” si ii anulezi, prin urmare, accesul la intelegerea si ajutorul tau?

Sau, mai degraba, te dai jos de pe cal si il ajuti sa-si elibereze piciorul din capcana ? Ii admiti dreptul – egal cu al tau – la a face alegeri , oricare le-ar fi consecintele, si ii intinzi o mana, gandindu-te ca ai fi putut fi si tu in locul lui?

In final, este – si asta – doar o chestiune de alegere.

Poti alege sa fii acela care s-a ales cu cate cinci minute de glorie pentru fiecare “adevar” sau “dreptate” pe care a pus vreodata monopol. Mici trofee la care vei contempla singur si de care, oricum, nu ii va pasa nimanui. Toti cei care contau vor fi plecat, suferind pentru ca “dreptatea” a atarnat mai greu in cantarul tau.

Poti alege si sa aduci relatiilor cu ceilalti contributia ta de intelegere, acceptare si sprijin. Poti alege sa oferi exact ceea ce ai vrea sa primesti in schimb, in momentele tale mai putin luminoase.

Asadar, ce alegi ?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s