Domnia nimicurilor

Domnia nimicurilor

Am gasit pe un blog cateva idei despre acei indivizi cu iluzii de grandoare de care am dat cu totii intr-un moment sau altul:

„Nu stiu daca sa ii compatimesc sau sa ii ridiculizez pe indivizii iremediabil banali care se asteapta sa apara interesanti facand acting-out-uri insipide, cu o perseverenta care l-ar pune in umbra pe insusi Sisif.

Sa te ascunzi dupa o ambiguitate paradoxal de… unipolara, si sa refuzi sa te explici fantazand ca altfel un Celalalt (sau o Cealalta) se va da de ceasul mortii sa te descifreze parcurgand arborele de proiectii si de posibilitati intr-un algoritm infinit care te aseaza pe tine in centrul intereselor, este de o megalomanie pe care o resping cu tot dispretul pe care pot sa il storc, picatura cu picatura, din pachetul meu de raspunsuri emotionale. ‘Exista suficienta literatura de specialitate si studii de caz astfel incat sa iti dai seama si singura ce am vrut sa spun’.

Ca te crezi indreptatit sa reactionezi intr-un anume fel, sunt dispusa sa accept si sa tolerez. Ca te astepti sa te inteleg, sunt dispusa sa accept si sa tolerez. Dar sa te astepti sa te descifrez cautandu-te prin carti, in conditiile in care tu esti un banal muritor de rand, asta chiar ma determina in mod irevocabil sa iti indic succesiunea de usi care, parcurse in sens invers te plaseaza unde iti este locul, si anume, afara din camera, din apartamentul, din blocul, din viata mea.

Da, cu toata placerea as face exercitiul fascinant de a incerca pe cont propriu descifrarea ta, daca ai fi un subtil domn. As pune la bataie cu multa dedicatie si caldura toate armele continerii, si a capacitatilor de transpatrundere psihica feminina, in conditiile in care mi-ai oferi un fascinant exemplu de complexitate si rafinament. As petrece nopti intregi aplicand scheme psihanalitice si teorii ezoterice care sa imi sistematizeze inputul venit de la tine. Dar… pentru numele cerului, dragule, depune minimul efort de a fi interesant!

Oamenii plictisitori nu intra in joc… Fericiti cei nesarati cu duhul, caci ai lor sunt micii si bergenbier-ul si burtile zgomotoase ce se ivesc de sub maieurile transpirate, intr-un apoteotic, apocaliptic si (totusi dezarmant de) trist ‘vecii vecilor amin’.”

(www.ixtab.weblog.ro – 19 Mai 2008)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s